Junioriakatemia

Ryhmässä harjoitellaan kunnolla. Ryhmässä harjoittelee urheilijat, joiden ikä, teknillinen osaaminen, uintivauhti tai halu ei vielä riitä Junioriedustukseen. Hiotaan vielä kaikkien lajien perustekniikoita ja opitaan käännöksistä ja starteista rutiininomaisia.

Urheilija tykkää vedessä liikkumisesta ja hän haluaa harjoitella kunnolla uintia. Urheilija käy myös vähintään oman seuran kilpailuissa (SaloCup, Syys- ja Kevätkisat). Hänellä voi olla tavoitteita, esim. jonkun lajin parempi teknillinen osaaminen, Rollo- tai IKM-raja, pääsy Junioriedustukseen tai hän voi treenata siksi, että uinti on kivaa. Urheilija voi harrastaa muitakin lajeja, eikä vielä ole valintavaiheessa päälajin suhteen. Harjoituksia voi jäädä välistä muiden harrastusten takia ja monipuoliseen harrastamiseen kannustetaan.

Urheilijan tulee osata kaikkia neljää uintilajia kohtuullisen hyvin, käännökset ja startitkin sujuu jo hyvin. Valmennus tekee päätöksen siitä, mihin ryhmään urheilija soveltuu parhaiten. Valmentaja keskustelee mahdollisuuksien mukaan urheilijan kanssa valinnasta kyseiseen ryhmään. Keskustelun avulla pyritään siihen, että urheilija saa olla vaikuttamassa siihen, missä ryhmässä hän harjoittelee. Viimekädessä päätös on kuitenkin valmentajien.

Junioriakatemian valmennustiimiin kuuluvat Ada Salokannel, Sini Heikkilä, Saara Lehtinen sekä Irene Paloposki