IKM Finaalit 2018 Lappeenrannassa

29.11.2018

Salon Uimareiden historian suurin ikäkausimestaruusjoukkue kisaa 30.11-2.12. Lappeenrannan IKM Finaaleissa. Kiia, Roosa, Alexander ja Vertti aloittavat urakkansa perjantaina. Kilpailuja ja Salolaisten suorituksia voi seurata livenä livetiming sivustolta sekä Salon Uimareiden Instagramissa sekä Facebooksissa. Teemme myös kisaraportteja tänne nettisivuille, jotta pääsette mukaan kisafiilikseen.

Kilpailujen alustava aikataulu

Perjantai aamujakso

Perjantai aamujaksossa Kiia pääsi avaamaan Salon Uimareiden uintiurakan. Kiia ui IKM ensikertalaisena mahtavan uinnin. Kiia lähti uintiin erittäin rohkeasti, tarkoituksena oli haastaa kilpasisaria ja näyttää mistä Salolaiset on tehty. Väliaika 50m kohdalla Kiia olikin koko ikäluokkansa kolmanneksi nopein. Loppuaika mahtavat 1:17.97 oikeutti 9. sijaan Suomessa.

Seuraavaksi vuorossa olivat pojat Alexander ja Vertti. Kuninkuus matkalla 200m sekauinnissa. Alexander lähti rohkeasti lämpöisestä erästä. Tasapuolinen uinti ja kaikki lajit paransivat Alexanderin ennätystä reilu kaksi sekuntia. Uusi ennätys aika 2:25.05 oikeutti 12. sijaan. Vertti ui sekauintia pojat 14 sarjan kuumassa erässä. Poikien tasolajissa on kiven kova ja Vertti taisteli itsensä kilpailujen ensimmäiseen pistesijaan. Aika 2:21.42 jäi hivenen ennätyksestä, mutta Salon Uimareiden pistetili on nyt aloitettu.

Salolaisten aamun viimeistä lajista vastasi Roosa pitkän matkan vaparilla. Kiven kova 800m vapaauinti vaatii erittäin kovaa kestävyyttä ja tasaisuutta uimarilta. Roosa pääsi lähelle kauden parastaan, uiden tasaisen uinnin. Tänään Roosan sijoitus Suomessa oli 13. ajalla 10:04.52.

Perjantai ilta

Perjantai ilta oli poikien ilta. Alexander ja Vertti uivat uutta intoa hehkuen. Alexander aloitti 100m rintauinnilla, joka liukui huippu tahtia. Kylmästä erästä Alexander ponnisti pistesijoille rikkoen vanhan ennätyksensä melkein parilla sekunnilla. Loppu lukemat jäivät aikaan 1;12,85 sijoituksen ollen seitsemäs.

Päivän viimeisestä uinnista vastasi Vertti. Poikien 13-16 vuotiaiden yhteislaji 50m perhosta kauhottiin illan pimetessä. Vertti ui tänään ennätyksensä tuntumaan 27,36 , joka oikeutti kovassa sprintti perhosessa 12. sijaan.

Päivän uinteihin mahtui suunnatonta iloa omien kykyjen ylittämisestä, riemua, naurua ja myöskin surua ja pettymystä. Kun kisataan näin kovalla tasolla, ovat tavoitteet ja unelmat korkealla. Aina ei päästä siihen mitä halutaan, mutta tärkeintä on oppia ja päästä eteenpäin. Tämä henki joukkueesta huokuu. Huomenna on uusi päivä ja uudet uinnit.

Lauantai aamu

Lauantain aamujaksossa Salon Uimareilla oli vain yksi laji. Vertti kauhoi keskimatkojen kuninkuusmatkan 400m vapaauinnin aikaan 4;31,50. Tämä sija oikeutti tänä vuonna Suomen 8. sijaan. Tällä uinnilla Salon Uimareiden pistetili kasvoi kokonaiseen 4 pisteeseen.

Lauantai ilta

Lauantai ilta alkoi Roosan pitkällä sekauinnilla. Roosa ui hienosti ennätyksensä tuntumaan ajan 5:40.98 sijoittuen Suomessa 13. sijalle.

Seuraavaksi vuorossa oli poikien 100vu. Illan suuresta jymypaukusta vastasi Alexander. Alexander lähti karsinnoista ajalla 58.40 ollen viimeinen joka pääsi jatkoon. Alexanderin tunnollinen harjoittelu on tuottanut erinomaista tulosta sillä kuukaudessa hän kellotti Lappeenrannassa uuden huikean ennätyksensä 55.19. Ajalla haastettiin kuumanerän uimareita urakalla ja se oikeutti neljänteen sijaan Suomessa poikien 14 sarjassa.

Lauantai ilta huipentui poikien 14 200pu finaaliin. Vertti lähti kisaan puolustavana mestarina ja kuinka kävikään mestaruus säilyi Salossa. Tiukan loppukiri kamppailun jälkeen Vertti pysäytti kellon aikaan 2:13.03. 

Tällä hetkellä Salon Uimareilla on yksi mitalli kultainen. Pistesijoissa meillä on kasassa 18 pistettä tällä hetkellä. Pieni mutta pippurinen joukkueemme on syttynyt täällä idän tähtien alla huippusuorituksiin. Jokainen uimari on antanut kaikkensa ja laittanut itsensä likoon Salulakki päässä. On hienoa nähdä miten myös toisten menestys nähdään kaikkien voittona. Olemme kannustaneet toisiamme ja tsempanneet joukkue tovereitamme. Huomenna jatketaan.


Sunnuntai aamupäivä

Sunnuntai viimeinen päivä alkoi Lappeenrannassa railakkaasti. Alexander paukutti 200m rintauintia uusille sekunttiluvuille. Loppuaika 2:38.55 riitti kuudenteen sijaan Suomessa.

Seuraavaksi Vertti pääsi puolustamaan kesän mestaruuttaan 100m perhosuinnissa. Kuuman erän erittäin tasainen loppukiri kamppailu päättyi lopulta Vertin kohdalla toiseen sijaa.

Aamun lopuksi Roosa ui 400m vapaauintia. Roosa sai varapaikan keskipitkässä vapaauinnissa ja ansaitsi paikkansa finaaleissa. Loppuaika 4:56.69 riitti tänään 16. sijaan. 

Sunnuntai ilta

Sunnuntai illalla Salon uimareilla oli viimeisenä lajina Alexander 200vu. Alexander lähti erittäin rohkeasti ja itsevarmasti haastamaan Suomen kärkeä. Rohkeus palkittiin loistavalla tuloksella 2:03.22 ja Suomen viidennellä sijoituksella.

Loppusijoituksissa saavutimme yhden kullan ja yhden hopean. Tämä oikeutti mitallitilastossa sijaan 18. Taakse jäi paljon kovia ja isompia seuroja kuin meidän seura. Pistesijoissa saimme huimat 32 pistettä, jolla olimme 22. seura koko Suomessa. Tuloksestamme voi olla erittäin ylpeä, kun miettii minkä kokoinen seura meillä on.

Kokonaisuudessaan kilpailut sujuivat Salon Uimareiden osalta hienosti. Hienoja itsensä ylityksiä, pettymyksiä ja suruja kaikkea nähtiin. Voiton huumaa ja ilo kaverin puolesta myös koimme. Urheilu niin kuin aina on täynnä suuria tunteita. Joukkue jaksoi hienosti alusta loppuun ja valmentajat ovat ylpeitä kaikista uimareista. Kesän tavoite saada isompi joukkue kilpailuihin kuin aikaisemmin täyttyi ja toivottavasti ensi kesänä meillä on vielä isompi joukko Salolaisia ikäkausimestaruus uinneissa.