Puheenjohtajan terveiset 9/2020

27.09.2020

Tervehdys

Salon uimareiden vuosi on pyörähtänyt vauhdilla liikkeelle ja tapahtumia on ollutkin sitten todella runsaasti. Alkuvuoden aikana Covid-19 katkaisi kauden yhtäkkisesti ja nopeiden ennakkoluulottomien valmentajien toimien avulla siirryimme etäharjoitteluun. Etäharjoittelu sujui olosuhteisiin nähden hyvin, kiitos siitä kuuluu jokaiselle uimarille ja vanhemmalle. Syyskausi alkoi hieman poikkeuksellisesti jo heinäkuussa kun uimahalli jälleen avautui ja saman aikaisesti pidetty valmennuspäällikkö Wiljam Leinoselle tarjoutui mahdollisuus toiminnanjohtajan paikkaan kotikaupungissaan Hyvinkäällä

Syyskuussa uimareiden johtokunnassa tapahtui muutoksia. Olen ollut Salun puheenjohtaja syyskuun alusta lähtien. Arvostan seuratyössä yhdessä tekemistä ja avointa ilmapiiriä, tavoitteeni on parantaa entisestään näitä kaikkia. Tulin mukaan seuran toimintaan perinteisellä kaavalla, tytär harrastaa ja vanhemmat kannustaa. Pari vuotta sitten tulin altaan reunalle ottamaan salocuppeihin aikoja ja sitten olikin jo tuomari 2 kurssin aika. Harrastus ja varsinkin kisoissa vallitseva yhteishenki kannusti lähtemään tuomari 1 kurssille. Oma uintitaustani ulottuu 80 luvulle ja vain pariin kauteen, eli vahvuudet taitavat olla enemmälti altaan ulkopuolella.

Johtokunta on nyt järjestäytynyt uudelleen siten, että jokaiselle jäsenelle on muodostettu ja vastuutettu selkeä kokonaisuus. Kokonaisuudet vastuuhenkilöittäin ovat seuraavat

  • Talous, Minna Metsäkonkola
  • Valmentajien työsuhdeasiat, Anssi Laaksonen
  • Vanhempaintoimikunta, Hanna Kovala
  • Sponsorointi ja viestintä, Anne Alanto & Tapio Suonio
  • Seuran sihteeri, Annukka Änäkkälä
  • Kilpailusihteeri, Viorica Raduly-Baka
  • Valmennuksen kehitys (valmennuksen apuna), Jari Tuomainen

Kuten jo aiemmin on tiedotettu, Salun juniorivalmennuspäälliköksi on nimitetty Irene Paloposki, joka vastaa valmennustoiminnasta yhdessä oto-valmentajien kanssa.

Syyskisat uitiin poikkeusolosuhteiden vallitessa ja kiitokset kilpailutoimikunnalle hienosti järjestetystä kilpailusta. Hienoa oli huomata altaan reunalla vallinneen loistava yhteis- ja talkoohengen. Tämä lupaa hyvää mahdollisille lokakuun IKM-karsinnoille. IKM karsintoihin tarvitaan todella paljon toimitsijoita, jotta kisat saadaan järjestettyä. Näillä kilpailuilla on suora vaikutus kausimaksuihin, eli näistä saamme niitä tuloja seuralle, jotka mahdollistavat nykyiset kausimaksujen tasot. Kaikki mukaan, jokaiselle löytyy varmastikin itselle sopiva työtehtävä.

Tarkkasilmäisimmät ovat saattaneet huomata, että olemme päättäneet siirtyä takaisin perinteikkääseen Vintage-logoon. Logoja on vaihdeltu viime vuosina runsaasti, joka on aiheuttanut paljon kysymyksiä ja epäselvyyksiä. Nyt olemme siis linjanneet logon ulkoasun pitkällä tähtäimellä ja jatkossa logo on ja pysyy samana.

Tulemme panostamaan seuran jäsenten kuulemiseen. Jokaisen mielipide on yhtä tärkeä ja seuraa johdetaan yhteisten suuntaviivojen mukaisesti. Voitte ottaa koska tahansa yhteyttä kaikkiin johtokunnan jäseniin tuodaksenne ajatuksenne ja kehitysideanne käsittelyyn. Tulemme järjestämään säännöllisin väliajoin vanhemmille Teams-palavereita, jossa sana on vapaa ja keskustelemme päivän polttavista aiheista.

Toivotaan yhdessä, että vallitseva Covid-tilanne ei tästä pahene ja saamme jatkaa kautta eteenpäin ilman merkittäviä häiriöitä.

Hyvää syksyä kaikille!

Terveisin

Anssi Laaksonen

Puheenjohtaja