Salocup ja testiviikonloppu

08.09.2019

Salon Uimareiden perinteinen Salocup osakilpailu alkoi  6.9.2019 päälajilla selkäuinti sekä 50m vapaauinnilla. Mukavaa oli että uimareita ja toimitsijoita oli niin paljon paikalla. Uimareista varsinkin uusia tulokkaita oli lähtenyt monta rohkeasti uimaan ensimmäistä kilpailuaan. Isojen näyttäessä esimerkkiä pienemmille lämmittelyssä ja valmistautumisessa, uudet uimarit oppivat miten kisoissa toimitaan. Yhteishenki oli hyvä ja kaikkia kannustettiin altaassa.

Viikonloppuna järjestettiin myös perinteinen testiviikonloppu. Testiviikonlopussa testataan uimareiden uintitaitoja. Testit alkoivat lauantaina 10x100vu kynnystestillä. Kynnystestillä selvitetään uimarin vauhtialueet peruskestävyys (PK), vauhtikestävyys (VK), maksimikestävyys (MK) ja nopeuskestävyys (NK). Nämä on tärkeä selvittää, jotta uimari ui kussakin harjoituksessa oikeaa vauhtia harjoituksen tavoitteeseen liittyen. Testi uidaan niin että vauhti kiihtyy joikaisella satasella ja aina sataselta otetaan aika, vetotiheys sekä syke.

Sunnuntaina testejä olivat 4-6x50vu taloudellisuus testi ja potkuprosentti testi. Taloudellisuus testillä mitataan uimarin uinnin taloudellisuutta kovassa vauhdissa. Siinä testaajat pääsivät testaamaan uimarin aikaa ja vetotiheyttä. Potkuprosentti testissä uimari ui 4x100 potkien yhden satasen jokaista sekauintilajia. Testissä otettiin uimarin aika sekä metrimäärä missä hänen uitu kilpailuennätyksensä tuli täyteen eli selvitettiin monta prosenttia potkujen teho on uintinopeudesta.