Seurapaitapäivä

24.09.2019

Mitä seurapaita merkitsee?

Sä puet joka päivä sen seuran paidan päälle ja lähet hallille. Näät sun ystäviä, sun reenikavereita. Te teette jokainen yksilönä, mutta kuitenkin yhessä. Lukemattomia tunteja se paita päällä, samat ystävät ympärillä.

Te koette kaiken yhessä.

Kipua, iloa, surua ja pettymystä sekä voiton huumaa. Koko ihmisen tunneskaala käydään läpi se paita päällä. Sä opit ittestäs ja muista ihmisistä. Sä opit miten niitä vahvoja tunteita käsitellään ja missä sun oman rajat menee. Sä käyt sun epämukavuusalueella. Sä opit miten lohduttaa toista ja miten iloita sekä nauttia toisen puolesta.

Se paita päällä sä et oo yksin. Voi olla, että kotona ei oo kaikki hyvin tai koulu painaa päälle, mutta se paita päällä sä oot turvassa. Se on kuin kiiltävä kilpi sun sydämen ympärillä.

Sillä sun kaverilla on se sama paita päällä. Meillä kaikilla on se paita. Me ollaan yhtä isoa perhettä. Ja meidän vanhemmilla on se paita. Se yhteenkuuluvuus pitää meidät kasassa. Se saa meidät tekemään, myös niinä pimeinä tunteina kun ei jaksais ja väsyttää. Koska se paita edustaa jotain. Se paita edustaa kaikkea. Periksiantamattomuutta, ystäviä, voimaa ja kunniaa.

Se paita on ollu päällä muilla ennen sua. Se on osa historiaa. Vuosikymmen sitten joku toinen on pukenut sen päälle. Miettien samoja asioita ku sä. Sillä toisella on ollu samat tavotteet, se on tehny samat virheet ja oppinu niistä. Se on kokenu samat asiat ja tuntenu samat tunteet. Kun sä oot pitänyt sitä aikasi, sä annat sen eteenpäin. Sun kokemukset liittyy kaikkien meidän yhteisiin kokemuksiin. Kaikki me määritellään yhdessä se paita. Me ollaan kokonaisuuden summa. Se paita peritään sukupolvelta toiselle. Se on osa meidän sukua.

Ne muistot, ihmiset ja tunteet ei häviä minnekkään. Ikinä. Sä kannat niitä sydämessäs koko loppuelämäs. Kaikki ne opitut taidot, ne on aina sun rinnalla, mitä ikinä sitten teetkään. Valtava voimavara, josta ammentaa voimaa tulevaa varten.

Joten mitä seurapaita merkitsee? Se näyttää vaan paidalta siinä missä kaikki muutkin. Värejä ja logo. Mutta todellisuudessa se on kaikkea muuta. Se on kaikki kaikessa meidän elämässä. Se kertoo meidän sydämestä, joka sykkii samaan tahtiin lajin sekä tiimin puolesta. Se kertoo meidän tarinan ja meidän seikkailun.