UGP 3 Tukholman ulkomaan kilpailu

10.03.2019

Salon Uimareiden IKM-ikäiset pääsivät tänä vuonna uimaan Tukholmaan ulkomaan kilpailuun. Sateisena perjantai iltana 14 uimaria ja kaksi valmentajaa lähtivät laivalla kohti aurinkoista Ruotsia.

Lauantai aamupäivä

Aamumme alkoi laivan buffet aamupalalla. Kaikki uimarit eivät olleet aivan virkeimmillään, mutta viimeistään laivan saapuminen Ruotsiin havahdutti kaikki hereille. Ruotsiin saavuttuamme kiirehdimme hotellille. Aamun kisaveryttely oli jännittävä kokemus uimareille. Eriksdalsbadet uintikeskus uimahallina on erittäin näyttävä ja mahtipontinen. Pitkä (50m) uima-allas näyttää lyhyemmältä kuin on koska altaassa on 10 rataa.


Uinnit sujuivat hyvin huolimatta pienistä kisajännityksistä. Joona Pohjola saavutti uuden Ikäkausimestaruus aikarajan 200m rintauinnissa ja näin kasvattaen IKU-joukkueemme kokoa kuuteen uimariin. Joonan pysäytti kellon lukemiin 2:51.40 ollen kisojen kolmas.


Muita mitaleja joukkueesta saavuttivat Roosa 200vu kolmas sija, Miika 200ru toinen sija, Kiia 100ru voitto ja Roosa 400sku kolmas. Ennätyksiä uimareille myös tuli vino pino aamujakson. Vain pari uintia eivät olleet uusia ennätyksiä.


Hienoja uinteja olivat myös Akun 100pu uusi hieno ennätys 1:11.08 josta aika parani kaksi sekuntia lyhyen ennätyksestä. Tämä tarkoittaa hyvitykset mukaan laskettuna yli 4 sekunnin parannusta. Tämän lisäksi Sanni ui ensimmäistä kertaa elämässään 200vu aikaan 3:06.03.


Lauantai iltapäivä

Iltajakso lähti pirteästi liikkeelle, kun uimarit olivat väliajalla syöneet ja nukkuneet sekä pelanneet Unoa.


Aku ja Vertti alottivat illan urakan uiden 200sku. Aku pääsi uuteen hienoon ennätykseen 2:40.32. Roosa ui omaan pitkän radan ennätykseen 400vu ollen Ruotsin toinen.


Ilta päättyi poikien vauhdikkaisiin 100m vapaauinteihin. Nuutti, Aku ja Roope tekivät omat ennätykset. Joona oli taas aivan liekeissä ja nappasi uuden IKM-rajan ajalla 59.81 ollen Ruotsin toinen.


Illalla taas syötiin ja rauhoituttiin hotellihuoneissa. Huomenna on päivä uusi taas.


Sunnuntai (uimarien kirjoittama)

Päivä alkoi herätyksellä n. klo 6.30 ja aamupala oli kello 7. Sen jälkeen 7.40 aloitimme kävelyn kohti uimahallia. Ne joilla ei ollut lajeja jäivät hotellille lepäämään. Kello 12.30 oli lounas ja söimme lihapullia ja perunaa. 14 viimeiset huoneetkin piti palauttaa. Kolmelta alkoi kisaverra ja neljältä kisat. Roosa voitti 1500 vaparista kultaa ja Vertti 200 perhosesta. Kello 19 lähdimme kiirellä laivaa kohti, Tompan suunnistus taitojen ja Google Mapsin avulla. Söimme laivassa Grill & Steak- päivällisen. Kello 23.30 oli hiljaisuus. (Aku, Sonja ja Diana).