Tekniikkakoulut (ent. vesirallit)

Teknikkakoulut ovat tarkoitettu n. 6-12-vuotiaille lapsille (tarkkaa ikärajaa ei ole, tärkeintä on oikean tasoinen ryhmä).

Tekniikkakouluissa yksi harjoituskerta koostuu 15 minuutin alkujumpasta, jonka tarkoituksena on tukea lapsen motorista kehitystä. Jumpan jälkeen on 45 minuutin allasharjoitus (tekniikka 4: 15 min alkujumppa ja 60min allasharjoitus sekä lisäksi yksi 120min erillinen kuivaharjoitus). Kaikissa tekniikkakouluissa harjoitellaan paitsi uintia myös muita vesiurheilumuotoja. Ryhmien tavoitteena on antaa lapselle vankka uimataito sekä monipuolinen pohja vesiurheilun harrastamiseen ja niiden kautta siirrytään myös seuran kilparyhmiin. Kaikilla tekniikkakoululaisilla on kaksi kisaa, potkukilpailut 10.3.2019 ja päätöskilpailut 28.4.2019. Kilpailuista saa mitalin ja lisäksi päätöskisasta diplomin jatkosuosituksen kera. 

Tekniikkakoulujen hintoihin sisältyy sisäänpääsy uimahalliin, opetus, vakuutus, diplomi, mitalit sekä yllätyslahja. Tekniikkaryhmissä opettajina toimivat ammattitaitoiset vastuu- sekä apuopettajat, joista monella on oma uintitausta tai uintiura edelleen käynnissä. Jokaisessa ryhmässä on vähintään yksi koulutettu vesiralliohjaaja, joka suunnittelee tuntien sisällön yhdessä kurssivastaavan sekä toiminnanjohtajan kanssa.

Ilmoittautuminen aukeaa 17.12. klo 18!

Kurssipäivät

Sunnuntait

  • 20.1.-28.4.
  • Kursseja ei ole 24.2. eikä 21.4.
  • Tekniikkaryhmien kerroista 10.3. ja 28.4. on kisat

Tekniikka 1

Tekniikkaryhmistä ensimmäisessä lähtötasovaatimuksena on 25m uimataito omalla tyylillä. Lisäksi lapsen tulee osata sukeltaa sekä toimia syvässä vedessä (harjoitukset on altaassa, jossa toinen pää on syvä).

Tavoitteena on oppia hallitsemaan vartalo vedessä niin, että uintiasento saadaan pysymään virtaviivaisena. Lisäksi tavoitteena on hallita vapaauinnin potkut vatsallaan ja kyljellään sekä uida selkäuintia muutamia vetopareja oikeassa uintiasennossa. Metrimääräisesti tavoitteena on 50m uimataito.

Hinta 119€

Kurssien ajankohdat

Sunnuntaisin klo 17:35-18:35

Sunnuntaisin klo 18:35-19:35


Tekniikka 2

Toisessa tekniikkaryhmässä lähtötasovaatimuksena on noin 50m uimataito siten, että kasvot ovat vedessä ja vain hengitys tapahtuu pinnan päällä. Vartalo tulee pystyä pitämään virtaviivaisessa uintiasennossa sekä vatsallaan että selällään ollessa.

Tavoitteena on oppia uimaan selkäuintia noin 25m oikeassa uintiasennossa, delfiinipotkut kädet kyljissä sekä vapaauintia sivulta hengittäen muutamia vetopareja oikeassa uintiasennossa. Metrimääräisesti tavoitteena on 75m uimataito.

Hinta 124€

Kurssien ajankohdat

Sunnuntaisin klo 17:35-18:35

Sunnuntaisin klo 18:35-19:35Tekniikka 3

Kolmanneessa tekniikkaryhmässä lähtötasovaatimuksena on noin 75m uimataito siten, että matkalla pystytään uimaan sekä selällään että vatsallaan oikeassa uintiasennossa. Vatsallaan uidessa kasvot tulee olla vedessä, selällään uidessa lajina tulee olla oikeaoppinen selkäuinti. Vapaauinnin kylkipotkut kylkeä vaihtaen tulee onnistua.

Tavoitteena on oppia uimaan vapaauintia noin 25m oikeassa uintiasennossa sivulta hengittäen, vapaauinnin kuperkeikkakäännös sekä rintauinnin potku. Metrimääräisesti tavoitteena on 100m uimataito.

Hinta 129€

Kurssien ajankohdat

Sunnuntaisin klo 17:35-18:35

Sunnuntaisin klo 18:35-19:35

Tekniikka 4

Neljännessä tekniikkaryhmässä lähtötasovaatimuksena on noin 100m uimataito siten, että matkalla pystytään uimaan sekä vapaauintia sivulta hengittäen että selkäuintia. Vapaauinnin kuperkeikkakäännös tulee tehdä vähintään kerran.

Tavoitteena on oppia uimaan 50m vapaauintia kuperkeikkakäännöksellä, selkäuinnin kuperkeikkakäännös, 25m rintauintia sekä muutama käsiveto perhosuintia hengittämättä. Metrimääräisesti tavoitteena on 200m uimataito.

Hinta 149€

Kurssin ajankohta (molemmat harjoitukset sisältyvät kurssin hintaan) 

Lauantaisin klo 15-17 (Uskelan koulu)

Sunnuntaisin klo 16:15-17:30