Tekniikkaryhmät

Teknikkakoulut ovat tarkoitettu n. 6-12-vuotiaille lapsille (tarkkaa ikärajaa ei ole, tärkeintä on oikean tasoinen ryhmä).

Tekniikkakouluissa yksi harjoituskerta koostuu 15 minuutin alkujumpasta, jonka tarkoituksena on tukea lapsen motorista kehitystä. Jumpan jälkeen on 45 minuutin allasharjoitus. Kaikissa tekniikkakouluissa harjoitellaan paitsi uintia myös muita vesiurheilumuotoja. Ryhmien tavoitteena on antaa lapselle vankka uimataito sekä monipuolinen pohja vesiurheilun harrastamiseen ja niiden kautta siirrytään myös seuran kilparyhmiin. Kaikilla tekniikkakoululaisilla on kaksi kisaa, potkukilpailut ja päätöskilpailut. Kilpailuista saa mitalin ja lisäksi päätöskisasta diplomin jatkosuosituksen kera.

TEHO-ryhmässä (pienempi ryhmäkoko) lapsia on maksimissaan 12, jolloin opettajia on 3 (ja uintitilaa kaksi rataa). Tällöin jokainen lapsi saa henkilökohtaisempaa opetusta ja ryhmää voidaan eriyttää tarvittaessa. Tehoryhmissä alkujumppaa on 15 minuuttia ja uintia 40 minuuttia

Normaaliryhmässä lapsia on maksimissaan 25, jolloin opettajia on neljä (välillä jopa viisi).

Tekniikkakoulujen hintoihin sisältyy sisäänpääsy uimahalliin, opetus, vakuutus, diplomi ja mitalit. Tekniikkaryhmissä opettajina toimivat ammattitaitoiset vastuu- sekä apuopettajat, joista monella on oma uintitausta tai uintiura edelleen käynnissä. Jokaisessa ryhmässä on vähintään yksi koulutettu vesiralliohjaaja, joka suunnittelee tuntien sisällön yhdessä kurssivastaavan kanssa.

Ilmoittautuminen kaikkiin ryhmiin aukeaa !

Tekniikka 1

Tekniikkaryhmistä ensimmäisessä lähtötasovaatimuksena on 25m uimataito omalla tyylillä. Lisäksi lapsen tulee osata sukeltaa sekä toimia syvässä vedessä (harjoitukset on altaassa, jossa toinen pää on syvä).

Tavoitteena on oppia hallitsemaan vartalo vedessä niin, että uintiasento saadaan pysymään virtaviivaisena. Lisäksi tavoitteena on hallita vapaauinnin potkut vatsallaan ja kyljellään sekä uida selkäuintia muutamia vetopareja oikeassa uintiasennossa. Metrimääräisesti tavoitteena on 50m uimataito.

Normaaliryhmän hinta 129€

TEHO-ryhmän hinta 165€

Normaaliryhmien ajankohdat

Su klo 17:35-18:35

Su klo 18:35-19:35

TEHO-ryhmän ajankohta

Su klo 11:00-12:00


Tekniikka 2

Toisessa tekniikkaryhmässä lähtötasovaatimuksena on noin 50m uimataito siten, että kasvot ovat vedessä ja vain hengitys tapahtuu pinnan päällä. Vartalo tulee pystyä pitämään virtaviivaisessa uintiasennossa sekä vatsallaan että selällään ollessa.

Tavoitteena on oppia uimaan selkäuintia noin 25m oikeassa uintiasennossa, delfiinipotkut kädet kyljissä sekä vapaauintia sivulta hengittäen 25m oikeassa uintiasennossa. Metrimääräisesti tavoitteena on 75m uimataito.

Normaaliryhmän hinta 129€

TEHO-ryhmän hinta 165€

Normaaliryhmän ajankohta

Su klo 17:35-18:35

Su klo 18:35-19:35


TEHO-ryhmän ajankohta

Su klo 12:00-13:00

Tekniikka 3

Kolmanneessa tekniikkaryhmässä lähtötasovaatimuksena on noin 75m uimataito siten, että matkalla pystytään uimaan sekä selällään että vatsallaan oikeassa uintiasennossa. Vatsallaan uidessa kasvot tulee olla vedessä, selällään uidessa lajina tulee olla oikeaoppinen selkäuinti. Vapaauinnin kylkipotkut kylkeä vaihtaen tulee onnistua.

Tavoitteena on oppia uimaan 50m vapaauintia kuperkeikkakäännöksellä, selkäuinnin kuperkeikkakäännös, 25m rintauintia sekä muutama käsiveto perhosuintia hengittämättä. Metrimääräisesti tavoitteena on 150m uimataito. 

Hinta 149€

Ryhmän ajankohta (molemmat harjoitukset kuuluvat kurssimaksuun)

Pe klo 16:20-17:00

Su klo 17:35-18:35