Valmentajat

Salon Uimareiden valmentajat ovat innostuneita ja ammatitaitoisia vesiliikunnan ammattilaisia. Tältä sivulta löydät valmentajien esittelyt ja yhteystiedot. Lisää tietoa valmentajien arvoista ja valmennuslinjasta sekä Salon Uimareiden toimintaohje käsikirjan.


Irene Paloposki

Juniorivalmennuspäällikkö

Puhelin: 045 102 4443

Sähköposti: valmennus@salonuimarit.fi

Olen uinut kilpaa 9-vuotiaasta aina urheilulukioon asti. Rollo- ja IKM-mitaleita on kauhottu, päälajini on ollut rintauinti. Ohjaamaan aloin 14-vuotiaana ja täysipäiväisesti aloitin uinnin parissa työskentelyn siitä viiden vuoden kuluttua. Tällä hetkellä opiskelen työn ohessa liikunnanohjaajaksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa. Lieneekin selvää, että liikunta sekä tietotaidon jakaminen on intohimoni. Valmentajana olen aina ollut tarkka tekniikasta, koska se on kaiken perusta, kuin vankka kivijalka.

"Anna kaikkesi aina, älä luovuta ikinä."


Ada Salokannel

Junioriedustuksen ja -akatemian sekä Kilpauintikoulun valmentaja, Salon kurssitoiminnan vastaava

Sähköposti: kurssit@salonuimarit.fi 

Aloitin uinnin 6-vuotiaana, mutta lukion alkaessa kilpauinnille ei jäänyt tarpeeksi aikaa. Menin vesiralliryhmiin auttamaan 12-vuotiaana ja siitä kahden vuoden jälkeen siirryin viralliseksi apuopettajaksi. Apuopettajana on tullut oltua jo useita vuosia koulun ohella. Syksyllä 2019 aloin kurssitoiminnan lisäksi valmentamaan kilparyhmiä. Valmentajana toimiminen antanut paljon uutta intoa uinnin parissa työskentelyyn. 

Ohjaaminen on ollut minulle aina tärkeää ja viihdyn lasten kanssa todella hyvin!Sari Villanen

Edustuksen, Akatemian, Junioriedustuksen sekä harrasteryhmän valmentaja

Uintiurheiluun tutustuminen osaltani kulki aikoinaan uimakoululaisen vanhempana toimitsijakurssin kautta uintikilpailujen maailmaan. 

Ja siitä se sitten lähti....hyppäys vesiralliohjaajaksi ja kilpauimareiden valmentajaksi, ja kas, uusi harrastus (ja elämäntapa) olivat löytyneet. Usean vuoden ajan valmensin lähinnä rolloikäisiä, nuoria uimareita, mutta nyt viime vuodet valmennettavat ovat olleet enemmänkin IKM-ikäisiä, eli teinejä. Vastapainoa isompien kilpauimareiden kanssa toimimiseen tuo edelleen tekniikkaryhmissä ohjaaminen. Siellä tunteet ovat ihan yhtä suuria, aiheet vain erilaisia. Lisäksi harrasteryhmän valmentaminen on mukavaa vaihtelua, kun tavoitteet eivät ole kilpailullisia.

Uinnin ja valmentamisen osalta elän todeksi sanontaa "never say never" ja matka jatkuu edelleen.

Sari on seuramme Seurasydän vm. 2020!


Mikko Lehtovaara

Edustuksen ja Akatemian valmentaja

Olen uinut seuran toimintaan oman jälkikasvun perässä ja kaikenlaista on tullut tehtyä altaalla ja altaan ulkopuolella useamman vuoden ajan. Seuran junnut on huippuja ja omana tavoitteena olla yhtä huippu tyyppi valmentajana, kun sitten joskus kasvan aikuiseksi.


Jarno "Jarkki" Lappalainen

Edustuksen ja Akatemian valmentaja

Olen kotoisin Savosta, jossa olen aloittanut uinti harrastuksen Kuopion Työväen Uimareissa. Harrastus eteni useiden vuosien mittaiseksi kilpauinniksi.


Uinti on aina ollut iso osa elämääni. Aivan mahtavaa, että saan olla mukana Salon Uimareiden valmennustiimissä ja auttaa osaltani lapsia ja nuoria.


"Full gas, päätyyn asti!"

Marika Lindholm

Junioriedustuksen valmentaja

Olen tullut mukaan valmennustoimintaan uudelleen oman lapsen myötä. On hienoa olla mukanaan ja osallisena tässä kaikessa. Meillä on aivan mahtavia uimareita!

Omasta taustasta sen verran, että olen uinut Salon Uimareissa vuosia sitten sekä valmentanut silloin nuorempia uimareita. Olen toiminut myös uimaopettajana monen monta vuotta. 

Pidän erityisen tärkeänä hyvää uimataitoa ja olen aina valmis puhumaan sen puolesta!


Jaakko Haikonen

Junioriedustuksen valmentaja

Olen Salon Uimareiden kilpauimari vuosimallia 1990-1998, nyt jälleen seuratoiminnassa mukana omien lasteni myötä vuodesta 2015. Toimin Junioriedustuksen valmentajana ja valmennan pääsääntöisesti alakouluikäisiä. 

On palkitsevaa nähdä, miten lapset oppivat liikkumaan vedessä ja saamaan iloa urheilusta!


Saara Lehtinen

Junioriakatemian valmentaja

Olen itse nuorempana uinut Salon Uimareissa. Uinti on ollut aina osa elämääni. Valmennuksen aloitin vuonna 2016 lapseni kautta.

"Opettaminen saa aikaa paljon, mutta kannustaminen saa aikaan kaiken".


Sini Heikkilä

Junioriakatemian valmentaja

Olen harrastanut kilpauintia 9-vuotiaasta asti ja se on todella lähellä sydäntäni. Harrastan sitä edelleen tavoitteellisesti seurassamme. Aloitin vesiralliryhmissä auttamisen ollessani 12-vuotias, jolloin näytin pienille uimareille mallia erilaisissa tehtävissä. Siirryin valmennuksen puolelle syksyllä 2020, mutta jatkan edelleen myös tekniikkaryhmien ohjaamista.  

Minulle on tärkeää innostaa pieniä uimareita saavuttamaan unelmansa ja tavoitteensa sekä olla läsnä heidän matkallaan kohti näitä suuria asioita.


Aino Villanen

Kilpauintikoulun valmentaja

Uinnin aloitin 7-vuotiaana vesiralliryhmissä, josta myöhemmin siirryin kilparyhmiin. 13-vuotiaana olin apuna vesiralliryhmissä, lähinnä näyttämässä mallia altaassa pienille uimareille ja myöhemmin toimin myös virallisena apuohjaajana. Ohjaaminen sai minut innostumaan uinnista ja sen parissa työskentelystä. Vuonna 2019 aloin valmentamaan myös kilparyhmissä kurssitoiminnan lisäksi. 

Pidän siitä, kun näkee miten lapset kehittyvät ja ovat motivoituneita.


Mika Karttunen

Killpauintikoulun valmentaja

Aikuisella iällä innostuin uinnista ja olen omaa osaamista lisännyt aikuisten tekniikkakursseilla. Lasten uintikoulujen myötä ajauduin vesirallin ja tekniikkakurssien ohjaajaksi. Tällä hetkellä toimin perustason valmentajana omien lasteni siirryttyä sinne. 


Henry Vaga

Kilpauintikoulun valmentaja

Olen harrastanut uintia vauvauinnista asti, joten uinti on aina ollut tärkeänä osana elämääni. En edes muista aikaa, jolloin en olisi ollut Salon Uimarien toiminnassa jollain tavalla mukana. Nuorena uimarina vahvuuteni oli aina hyvä tekniikka. Kävin kilpailuissa aktiivisesti vuosina 2014-2018. Vuonna 2018 siirryin kuitenkin kilpauinnista uimaopetukseen. Tällä hetkellä opiskelen Salon lukiossa ja teen töitä opiskelun ohella.

Aloitin kerran viikossa apuopettajana, ja olen nyt vuosien varrella kerännyt monipuolisesti kokemusta, työtunteja ja vastuuta. Olen nyt myöhemmin ohjaamisen aloittamisen jälkeen saanut myös mahdollisuuden valmentaa kilparyhmiä. Ohjauksessani näkyy vahvasti uinnista nauttiminen ja haluni saada myös opetettavat lapset nauttimaan uimisesta sekä liikunnasta. Minulle tärkeää seuramme toiminnassa on uimisen lisäksi hyvän ilmapiirin ylläpitäminen ryhmässä ja pysyvien terveellisten elämäntapojen luominen.