Valmentajat

Salon Uimareiden valmentajat ovat innostuneita ja ammatitaitoisia vesiliikunnan ammattilaisia. Tältä sivulta löydät valmentajien esittelyt ja yhteystiedot. Lisää tietoa valmentajien arvoista ja valmennuslinjasta sekä Salon Uimareiden toimintaohje käsikirjan.Irene Paloposki

Juniorivalmennuspäällikkö

Puhelin: 045 102 4443

Sähköposti: kurssivastaava@salonuimarit.fi

Olen uinut kilpaa 9-vuotiaasta aina urheilulukioon asti. Rollo- ja IKM-mitaleita on kauhottu, päälajini on ollut rintauinti. Ohjaamaan aloin 14-vuotiaana ja täysipäiväisesti aloitin uinnin parissa työskentelyn siitä viiden vuoden kuluttua. Tällä hetkellä opiskelen työn ohessa liikunnanohjaajaksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa. Lieneekin selvää, että liikunta sekä tietotaidon jakaminen on intohimoni. Valmentajana olen aina ollut tarkka tekniikasta, koska se on kaiken perusta, kuin vankka kivijalka.

"Anna kaikkesi aina, älä luovuta ikinä."Sari Villanen

Matkureiden, Kakkosten ja harrasteryhmän vastuuvalmentaja

Hallilla: maanantaina, keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina


Mikko Lehtovaara

Sprinttereiden ja Matkureiden valmentaja

Hallilla: maanantaina, keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina


Marika Lindholm

Kolmosten valmentaja


Olen tullut mukaan valmennustoimintaan uudelleen oman lapsen myötä. On hienoa olla mukanaan ja osallisena tässä kaikessa. Meillä on aivan mahtavia uimareita!

Omasta taustasta sen verran, että olen uinut Salon Uimareissa vuosia sitten sekä valmentanut silloin nuorempia uimareita. Olen toiminut myös uimaopettajana monen monta vuotta. 

Pidän erityisen tärkeänä hyvää uimataitoa ja olen aina valmis puhumaan sen puolesta!


Jaakko Haikonen

Kolmosten valmentaja

Olen Salon Uimareiden kilpauimari vuosimallia 1990-1998, nyt jälleen seuratoiminnassa mukana omien lasteni myötä vuodesta 2015. Toimin seuran Kolmosryhmän apuvalmentajana ja valmennan pääsääntöisesti alakouluikäisiä. 

On palkitsevaa nähdä, miten lapset oppivat liikkumaan vedessä ja saamaan iloa urheilusta!


Ada Salokannel

Nelosten ja Vitosten valmentaja

Aloitin uinnin 6-vuotiaana, mutta lukion alkaessa kilpauinnille ei jäänyt tarpeeksi aikaa. Menin vesiralliryhmiin auttamaan 12-vuotiaana ja siitä kahden vuoden jälkeen siirryin viralliseksi apuopettajaksi. Apuopettajana on tullut oltua jo kolme vuotta koulun ohella. Syksyllä 2019 aloin kurssitoiminnan lisäksi valmentamaan kilparyhmiä (Perustaso ja Neloset). Apuvalmentajana toimiminen antanut paljon uutta intoa uinnin parissa työskentelyyn. 

Ohjaaminen on ollut minulle aina tärkeää ja viihdyn lasten kanssa todella hyvin!Saara Lehtinen

Nelosten valmentaja

Olen itse nuorempana uinut Salon Uimareissa. Uinti on ollut aina osa elämääni. Valmennuksen aloitin vuonna 2016 lapseni kautta.

"Opettaminen saa aikaa paljon, mutta kannustaminen saa aikaan kaiken".


Sini Heikkilä

Nelosten valmentaja


Aino Villanen

Vitosten valmentaja


Mika Karttunen

Vitosten valmentaja

Aikuisella iällä innostuin uinnista ja olen omaa osaamista lisännyt aikuisten tekniikkakursseilla. Lasten uintikoulujen myötä ajauduin vesirallin ja tekniikkakurssien ohjaajaksi. Tällä hetkellä toimin perustason valmentajana omien lasteni siirryttyä sinne. 


Henry Vaga

Vitosten valmentaja