Edustus

Ryhmässä harjoittelevat uimarit treenaavat tavoitteellisesti, tavoitteena voi olla esimerkiksi IKM-/NSM-/SM-raja, arvokilpailumenestys tai edustus kansainvälisissä kilpailuissa. Ryhmässä harjoitellaan kaikille matkoille ja kaikkia lajeja.

Ryhmän urheilija haluaa harjoitella kovaa ja on sitoutunut tekemään töitä tavoitteidensa eteen. Urheilija ymmärtää, ettei jokainen päivä ole helppo ja kiva, mutta sisäinen motivaatio ja itselle asetettu tavoite saavat hänet tekemään kovasti töitä myös vaikeina päivinä. Kun urheilija on harjoituksissa, hän antaa kaikkensa ja tekee asiat kunnolla. Motivaatio näkyy hänestä ulospäin, eikä urheilija halua jättää väliin tärkeitä harjoituksia tai harjoituksen osia. Urheilija on valmis tekemään valintoja edistääkseen kehittymistään urheilijana. Urheilija ymmärtää, että vuorokauden tunnit kannattaa käyttää fiksusti. Urheilija osaa kuunnella omaa kehoa ja lepää tarvittaessa tietyn harjoituksen yli, muttei tee sitä turhaan. Urheilija voi harrastaa muita lajeja vapaa-ajallaan, mutta hän ymmärtää kokonaiskuormituksen määrän ja pitää uintia kuitenkin päälajinaan, joten muiden lajien harjoituksia ei voi olla kahta enempää viikossa. Urheilijat ovat valintavaiheessa lajien suhteen.

Ryhmään ennakkovalitaan edeltävän ja kuluvan vuoden yli 100m matkojen suoritusten (Rudolphin pisteiden) perusteella seuran 8-12 kovinta uimaria. Tämän jälkeen valmentajat käyvät keskustelun keskenään siitä, onko kaikkien näiden urheilijoiden harjoittelu sillä tasolla, että he soveltuvat ryhmään tai onko joku uimari liian nuori kyseiseen ryhmään. Valmentajat katsovat n. 15 tilastollisesti parasta urheilijaa ja voivat näiden sisällä tehdä päätöksiä siitä, kuuluuko uimari kyseiseen ryhmään, vaikka olisi/ei olisi 8-12 parhaan joukossa. Lopuksi valmentaja käy jokaisen ryhmään valitun urheilijan kanssa henkilökohtaisesti keskustelun siitä, onko hän halukas harjoittelemaan tavoitteellisesti ja sillä tavalla, kun ryhmässä harjoitellaan. Tämän jälkeen tehdään yhteinen päätös siitä, harjoitteleeko urheilija tässä vai jossain toisessa ryhmässä.

Edustuksen valmennustiimiin kuuluvat Irene Paloposki, Mikko Lehtovaara, Sari Villanen, Jarno Lappalainen sekä Jesse Jokiniemi