Kilpauintikoulu

Ryhmässä harjoitellaan kaikkien uintilajien tekniikoita, käännöksiä ja startteja. Lisäksi vedessä leikitään ja pelaillaan sekä opetellaan pelastustaitoja. Ryhmässä eriytetään harjoitteita tarvittaessa.

Urheilija tykkää vedessä liikkumisesta ja hän haluaa harjoitella uintia. Hän haluaa harjoitella enemmän kuin kerran viikossa. Urheilijaa kannustetaan opettelemaan kisaamista seuran omissa kilpailuissa, mutta kisaamista ei ole pakko aloittaa heti. Hän haluaa kehittää omia vesiliikuntataitoja. Urheilija kannustaa ryhmäkavereitaan ja haluaa tutustua heihin paremmin.

Urheilijan tulee osata vähintään kolmea uintilajia kohtalaisen hyvin, osata sukeltaa taitavasti ja uskaltaa hyppiä veteen. Valmennus tekee päätöksen siitä, voiko urheilija alkaa harjoittelemaan Kilpauintikoulussa. Tämän jälkeen vanhempi ja urheilija keskustelevat keskenään (ja tarvittaessa vielä valmennuksen kanssa) ryhmän soveltuvuudesta urheilijalle. Mikäli urheilija ei halua harjoitella uintia kahdesti viikossa, on kurssitoiminnan puolelta Monipuolisuuskurssi 1 tai 2 hänelle oikea paikka.